De trip naar het morgenland André Klukhuhn

ISBN:

Published: 2014

Paperback

208 pages


Description

De trip naar het morgenland  by  André Klukhuhn

De trip naar het morgenland by André Klukhuhn
2014 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 208 pages | ISBN: | 6.26 Mb

Een leefgemeenschap in het Amsterdam van de jaren zeventig. Twaalf hippies, onder wie zes vrouwen, vijf mannen en een kind, leven naar de nieuwe naoorlogse tijdgeest samen in een driekamerappartement in Amsterdam-Noord. Wat hen bindt is hun reislustMoreEen leefgemeenschap in het Amsterdam van de jaren zeventig.

Twaalf hippies, onder wie zes vrouwen, vijf mannen en een kind, leven naar de nieuwe naoorlogse tijdgeest samen in een driekamerappartement in Amsterdam-Noord. Wat hen bindt is hun reislust en het verlangen naar een ideale wereld. Er hangt een constante sfeer van liefde en vrede door het vele gezamenlijk musiceren en het drugsgebruik.Ze komen toevallig in het bezit van een Urker botter, waarmee ze besluiten een reis te ondernemen – een ‘magische’ reis naar het morgenland. Via de binnenwateren komen ze van Zeeland in België en Frankrijk terecht, om te eindigen in San Remo.

Onderweg proberen ze in hun levensonderhoud te voorzien met optredens op dorpspleinen, het verkopen van zelfgefabriceerde schilderijen en sporadisch, als de nood hoog is, met diefstal van etenswaren.Maar met het toenemen van de welstand – er worden auto’s en paarden en huifkarren aangeschaft – veranderen ook de onderlinge verhoudingen in de commune en verschijnen de eerste barsten in de voordien zo hechte gemeenschap. Uiteindelijk zinkt de botter naar de bodem van de Middellandse Zee.

De aanvankelijke vanzelfsprekende overeenstemming wordt meer en meer overschaduwd door misverstanden en onbegrip. Ook de commune lijkt af te stevenen op een definitieve schipbreuk.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De trip naar het morgenland":


kabeleslodge.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us